U bent hier: Home / Diensten / Particulieren / Inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting

Hoe vaak moet u aangifte inkomstenbelasting doen?

U moet eenmaal per jaar aangifte inkomstenbelasting doen. Dit moet gebeuren na afloop van het kalenderjaar. In principe moet de aangifte vóór 1 april van het daaropvolgende jaar zijn ingediend.

Het is mogelijk om uitstel aan te vragen voor het indienen van de aangifte. Als u uw aangifte door Administratiekantoor Paap laat doen, zullen wij dit uitstel voor u aanvragen als daar behoefte of noodzaak voor is.

Waarover moet u inkomstenbelasting betalen?

Niet alle activiteiten die u verricht, leiden tot belastingheffing. Als u bijvoorbeeld uw eigen woning met winst verkoopt, hoeft u hierover normaal gesproken geen inkomstenbelasting te betalen. U bent alleen inkomstenbelasting verschuldigd als de wet dit uitdrukkelijk bepaalt.

U moet inkomstenbelasting betalen over het in dat jaar genoten belastbare inkomen uit:

  • werk en woning;
  • aanmerkelijk belang;
  • sparen en beleggen.


De bovenstaande afzonderlijke inkomstencategorieën komen in verschillende “boxen” terecht. Iedere box kent zijn eigen regels en zijn eigen tarief.

Wat kan Administratiekantoor Paap voor u betekenen?

Kijkt u al het hele jaar op tegen het doen van de aangifte inkomstenbelasting? Weet u niet meer precies hoe het zat met de aftrekposten? Hoe zat het ook al weer met een auto van de zaak? Als u met deze en andere vragen rondloopt, bent u bij Administratiekantoor Paap aan het goede adres. Wij kunnen de aangifte inkomstenbelasting voor u verzorgen. U levert bij ons de noodzakelijke stukken aan en wij verzorgen de rest. U heeft hier dan nagenoeg geen omkijken meer naar. Indien noodzakelijk kunnen wij uitstel voor u aanvragen, de aangifte kan dan later het jaar aangifte plaatsvinden.

Alles omvattend

Geen omkijken en zorgen meer over de jaarlijks terugkerende zorgen van u als particulier. Wij verzorgen voor u de volledige aangifte inkomstenbelasting. Geven u duidelijk advies. Hierdoor betaalt u niet meer belasting dan noodzakelijk en houdt u het door u verdiende geld in eigen zak.